Moje slunce Mad
s velkou debatou s tvůrkyněmi v přímém přenose po filmu

Moje slunce Mad

Film režisérky Michaely Pavlátové na motivy knihy novinářky Petry Procházkové, který získal na nejprestižnejším festivalu animovaných filmů v Annecy Cenu poroty v hlavní soutěži. Ukazuje, že štěstí si člověka může najít v situacích, kde by je nejméně čekal.

Uvádíme 2. 11. ve 20.00 s velkou debatou po filmu v přímém přenosu s režisérkou Michaelou Pavlátovou a autorkou předlohy, novinářkou Petrou Procházkovou.

Helena opouští všední život v rodné Praze, aby se v Kábulu vdala za svého milovaného spolužáka Nazira. Pod jménem Herra začíná v exotickém prostředí novou životní etapu. K vysněné budoucnosti ale nevede jednoduchá cesta. Ne všichni mají tak velké srdce jako Nazir a tolik smyslu pro humor jako hlava rodiny, pokrokový a vřelý dědeček. Herra hledá v novém světě svoje místo, když do jejího života nečekaně vstoupí citlivý chlapec Mad pocházející z dalekých hor. Ukazuje se, že štěstí si člověka může najít v situacích, kde by je nejméně čekal. Film režisérky Michaely Pavlátové vznikl na motivy knihy Frišta novinářky Petry Procházkové.

Proč tento film: 
"Animované filmy mám ráda. Umí se vyjádřit zkratkou nebo metaforou a nebojí se otevírat závažná témata. Moje slunce Mad jde ještě dál. Po pár minutách přestanete vnímat animaci a se zatajeným dechem sledujete dojemný příběh, který boří žánrové konvence. Češka uprostřed Kábulu a opuštěný chlapec Mad tvoří dvojici sympatických outsiderů, které si okamžitě zamilujete. Nový film Michaely Pavlátové má všechno, co má úspěšný film mít. Univerzální téma, silný příběh a mezinárodní uznání. Gratuluji k ceně poroty v hlavní soutěži na festivalu v Annecy, kterou tenhle suverénní snímek získal a moc se těším až si získá i vaše srdce!"
Kristina Charvátová, Aerofilms

Termíny

  • Út 2.11.2021, 20:00
    2D ČV MP

Místo konání

Velký sál kina

Pořadatel

Kino Valmez