Dominika na cestě
Sama v Saúdské Arábii

Dominika na cestě

Živé vyprávění české cestovatelky o neobyčejné sólo cestě na motorce Saúdskou Arábií, ale taky o Kuvajtu, Bahrajnu a Kataru.

„Neboj, mám známé u policie, za tohle nás nikdo nezavře…“

Zahalené ženy, popravy a strach bylo to první, co přišlo na mysl. Když se česká cestovatelka Dominika Gawliczková vydala sama na motorce do Saúdské Arábie, jedné z nejuzavřenějších zemí světa, počítala s tím, že ji možná nepustí přes hranice.

Netušila, že na ni čeká snové dobrodružství jako ze starých knih nebo akčních filmů.

Zažila, jak tráví čas bohatá saúdskoarabská smetánka, stanovala na rozstříleném ostrově, v poušti hledala zatoulanou antilopu, vloupala se do zavřené restaurace a před vedrem se schovala v lednici v náklaďáku. Ty nejzajímavější momenty se ale odehrávaly jinde, při klidném popíjení čaje a kávy s místními rodinami u nich doma.

Saúdská Arábie se rychle otevírá. Počet poprav se ale téměř zdvojnásobil. Jak to jde dohromady? Nahlédněte za vysoké zdi saúdskoarabských domů – co se stane, když Saúdky vytáhnou zakázaný alkohol, co skrývají před rodinou, co si myslí o homosexuálech a je cool mít čtyři manželky?

10 000 kilometrů, 6 měsíců, 5 zemí, 39 obědů a večeří s místními, 16 návštěv u nich doma, 926 volání k modlitbě, 8 vodních dýmek, 4 skleničky vína, 1 ramadán a 1 pokuta.

Předprodej v TIC Valašského Maziříčí (http://www.info-vm.cz/) a v pokladních hodinách kina (https://kino.kzvalmez.cz/kontakt/).

Cena v předprodeji: 280Kč

Cena na místě 15.4.: 330Kč

 

Termíny

  • Po 15.4.2024, 19:00

Vstupné

280 Kč

Místo konání

Velký sál kina

Pořadatel

Kino Valmez

Obrázky